Kuten varmaan olette jo huomanneet, on blogin nimi muuttunut. Nimi on vielä hieman vaiheessa, en oikein tiedä mitä sen kanssa tulee tapahtumaan, vaihtuuko jossain vaiheessa vai jäikö tuohon. Olkoon nyt toistaiseksi työnimenä :) Vanha ulkomuoto ja nimi olivat valitettavasti puistattava muistutus eräästä ihmisestä, josta onneksi pääsin pari vuotta sitten eroon. Nyt kaikki blogissa on ihan omaa ja minua, ei enään muistoja menneistä :)

Mutta iloisempiin aiheisiin, Julian Pikku Myy kakku :) Toiveena oli vaalenpunainen kakku, päällä päivänsankarin nimi punaisten sydämien päällä ja Pikku Myyn kuva. Tällainen kakusta tuli:



Rusetit on tehty alla näkyvällä muotilla. Pikkaisen Criscoa pyyhkimällä muotin pintaan, irtoavat kuvat helposti. Tässäkin voisi käyttää maissitärkkelystä, jostain syystä olen vain tykästynyt käyttämään tuota criscoa. Massana sama FunCakesin vaahtismassa kuin kakun päälläkin.



Suuren rusetin pinnalla on kaunis, hento kuvio :)



Massa irtoaa muotista ihan vain pikkaisen muottia kääntämällä.



Pinnan kuvion saa kauniisti esille pyyhkäisemällä valmiin kuvion päälle pikkaisen lustre dustia, kristallipulveri tai efekti sävy nimellä tietääkseni kulkee suomeksi. Ihan vähäinen määrä riittää.



Kirjaimiin käytin FMM:n tappits muotteja, helpot ja näppärät käyttää. Massana oli itsetehty gumpaste, kukkamassa taitaa olla suomeksi :)Kirjaimet saa helposti irtoamaan muoteista tomuttamalla muottia ensin maissitärkkelyksellä. Maissitärkkelystä kannattaa tomutella reilulla kädellä niin massa ei jää muottiin kiinni. Värillisen massaan saattaa jäädä maissitärkelyksestä tahrat, mutta ne saa helposti pois pensselin kanssa pyyhkimällä, avuksi voi käyttää pirtua jos kuiviltaan ei meinaa puhdistua.





Kirjaimet lähtevät muotista helposti irti napakasti näpäyttämällä alustaa vasten. Jos massa ei meinaa lähteä irti, niin seuraavalla yrityksella vaan töpöttelee muottiin runsaammin maissitärkkelystä. Tuore gumpaste/kukkamassa on monesti sen verran kosteaa tai tahmeaa, että se jää helpommin muottiin kiinni. Runsaasti vai maissitärkkelystä kehiin niin kirjaimet irtoavat kyllä hyvin :)



Kuvat kiinnitin kotitekoisella elintarvikeliimalla. Sen tekeminen on erittäin helppoa, CMC jauhetta ja vettä suhteessa 1/30, 1 ml jauhetta ja 30 ml vettä ja hieman sekoittaa. Liimaa jää ensin paakkuiseksi, mutta yön yli levättyä sulaa ihan tasaiseksi.

M