Gum paste on loistava massa kukkien ja kakunkoristeiden tekemiseen ja sitä on superhelppo tehdä itse :)  Gum paste kuivuu todella kovaksi ja se ei sovellu kakkujen kuorruttamiseen, vain koristeisiin. Olen jo vuosia käyttänyt tätä reseptiä ja siihen tarvitset vain 



4 suuren munan valkuaiset
900 g tomusokeria siivilöitynä
4 ruokalusikallista tylo jauhetta (löytyy myös nimellä Tylose) ( tylojauhe on valmiiksi mitattuna pienessä kipossa)
pari ruokalusikallista rasvaa/öljyä, itse tykkään käyttää criscoa

1. Vatkaa valkuaisia yleiskoneen täydellä teholla 10 sekunnin ajan. Tarkoitus ei ole vaahdottaa niitä, vaan hieman rikkoa valkuaisten rakennetta.
2. Ota tomusokerista reilu 2 dl syrjään ja sekoita loput hiljalleen valkuaisiin koneen alhaisimmalla teholla. Kaavi kulhon siisteiksi pari kertaa tomusokeria lisätessä, ettei sitä pääse kokkaroitumaan massaan.
3. Vatkaa valmista seosta 2 minuuttia keskiteholla. Valmis seos on löysää pikeeriä



4. Aseta koneen teho hiljaiselle ja ripottele tylo jauhe sekaan 5 sekunnin aikana, heti kun jauhe on sekoitettu käännä koneen teho täysille parin sekunnin ajaksi. Massa kovettuu samantien.
5. Kippaa loppu tomusokeri työskentelyalustalle keoksi ja kaavi kulhosta kaikki massa sen keskelle. 



6. Levitä käsiisi hieman criscoa, tämä estää massan tarttumisen käsiin. Lisää criscoa aina tarvittaessa. Vaivaa massa lisäten tomusokeria siihen vähän kerrallaan. On mahdotonta antaa tarkkaa määrää tarvittavasta tomusokerista, siihen vaikuttaa niin paljon valkuaisten koko sekä ilman kosteus. Välillä olen joutunut lisäämään tomusokeri enemmän kuin mitä tuo alkuperäinen 900 g oli ja välillä sitä jää reilusti yli. Kuten tällä kertaa :) Massa on aika jämäkkää ja sen vaivaaminen hieman työlästä. Jos se tuntuu liian työläältä niin kannattaa jakaa massa kahteen osaan ja työstää valmiiksi kahdessa osassa. Tomusokerin kanssa kannattaa olla varovainen, liika tekee massasta liian tiivistä, jos on yhtään epävarma olo siitä, onko se valmista niin jätä mielummin hieman tahmeammaksi. Massa on valmista, kun voit nipistää sitä, ilman että massaa tarttuu sormiin. Se saa tuntua hieman tahmealta, mutta se ei saa tarttua sormiin. 



7. Kääri valmis massa tiivisti kelmuun ja laita jääkaappiin asettumaan yön yli. Seuraavana päivänä sinulla valmista gum pastea työstettäväksi upeiksi koristeiksi :)



Säilytä valmis massa jääkaapissa, jos et tarvitse sitä heti näin suurta määrää voit myös pakastaa osan siitä. Jääkaapista massa kannattaa otta paria tuntia etukäteen huoneenlämpöön, kaappikylmää massa on hieman työläs työstää :)

t: M